Handig om te weten

Geef een antwoord aan jezelf!

Ik krijg regelmatig vragen, over zaken als werkwijze, mijn stijl, kleding, het opleveren van de foto’s. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb jij een vraag die hier niet bij staat? Stuur me dan een berichtje! Je kunt anders ook even kijken in mijn Algemene Voorwaarden.

Dat is helemaal afhankelijk van mijn agenda. In de lente en zomer zit ik snel vol en raad ik je daarom aan minimaal één maand van te voren te boeken. De rest van het jaar lukt het om een fotoshoot binnen twee á drie weken te plannen. Heb jij een specifieke datum waarop jij graag de fotoshoot plan. Boek dan gelijk de fotoshoot als je de datum weet. De weekenden zitten ook sneller vol dan een doordeweekse dag.

De beste periode voor een fotoshoot is tussen de 30e en 34e week van je zwangerschap. Het kan natuurlijk variëren, want iedere zwangerschap is anders.  Belangrijk is dat je buik zichtbaar rond is en je wilt voorkomen dat je dit bijzondere moment misloopt door een eventuele complicatie tijdens je zwangerschap. In de laatste maanden van je zwangerschap kunnen er meer fysieke klachten komen en die periode wordt vaker als zwaar beleefd. Je moet natuurlijk zelf ook nog energie hebt, want een fotoshoot is best intensief! Daarom is mijn advies om een zwangerschapsshoot niet te dicht bij het einde te plannen, maar wel zo laat dat je zwangere buik al in volle glorie kan schijnen op de foto’s. 

LET OP: Wees er op tijd bij met inplannen! Bij voorkeur twee maanden voor de gewenste datum. Het zou jammer zijn als je uiteindelijk toch bedenkt dat je graag een zwangerschapsshoot doet, maar dat alle agenda’s dan al zijn volgepland…

Ja! Sinds kort heb ik een cliënt closet. Je kan bij het boeken van jouw zwangerschapsshoot een jurk bij mij lenen. Je mag hier gratis gebruik van maken. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Hier een linkje naar mijn Instagram waar je onder mijn hylights de jurken kan bekijken die ik heb.

Ik fotografeer ook newborn. Als je deze wilt laten verzorgen kun je het Gezinspakket kiezen.

Van te voren bespreken we jullie wensen, zodat ook dat éne lievelingsmoment gefotografeerd wordt. Persoonlijk contact en service vindt ik erg belangrijk. Ik zorg ervoor dat alles voor jou duidelijk is en jouw vragen worden beantwoord.

Zorg dat je de fotoshoot kleding al aan hebt als je naar de fotoshoot komt. Dan kunnen we gelijk beginnen met foto’s maken. Ik zorg ervoor dat je daar ter plekken ongestoord kunt omkleden. Neem ook zelf een handdoek mee zodat je na de fotoshoot kan afdrogen. Een setje droge kleding die je na de fotoshoot kan aantrekken is ook belangrijk. 

Je weet niet wat voor een voorwerpen er onder water allemaal liggen. Je zou je dus kunnen verwonden aan je voeten. Het is daarom verstandig om waterschoentje of badslippers te dragen tijdens de fotoshoot. Die zijn niet zichtbaar op de foto’s! Mocht je die niet willen dragen is dat je eigen verantwoordelijkheid.

Je ontvangt voorafgaand aan je fotoshoot het gratis E-book “Kledingsadvies”. Daarin lees je tip’s om een mooie outfit samen te stellen zodat jullie perfect op de foto’s komen te staan. Het E-book stuur ik je nadat de aanbetaling heeft plaatsgevonden.

In de loop der tijd heb ik vele geschikte fotoshoot locaties gevonden. Deze locaties deel ik met je door middel van een E-book. Hierin staan verschillende natuurlocaties in omgeving van Arnhem en Nijmegen. Deze locaties bieden meerdere mogelijkheden tijdens de fotoshoot. Het kan natuurlijk zijn dat je zelf een dierbare locatie hebt waar je graag de fotoshoot wil laten plaatsvinden. Ik ken natuurlijk niet alle plekken in de omgeving en het kan dus zijn die van jou ook niet. Ik weet dan dus niet alle mogelijkheden die deze plek kan bieden.

De fotoshoot vindt vroeg in de ochtend plaats of tijdens de zonsondergang. Op die momenten van de dag is de zon laag en dat zorgt ervoor dat jij zo natuurlijk mogelijk op de foto komt. Hou er rekening mee dat tijdens de herfst en winter dit midden op de dag is. Geef vooral je wens hierin aan.

Bij outdoor fotografie heb je direct te maken met de weersomstandigheden. Als het regent of stormt kan de fotoshoot niet doorgaan. Het is natuurlijk niet fijn om tijdens de regen op de foto te gaan. Wanneer ik een paar dagen voorafgaand aan de fotoshoot zie dat de weersvoorspellingen ongunstig zijn neem ik contact met je op. Valt het weer tegen, dan schuiven we de fotoshoot, in onderling overleg, kosteloos door naar een ander moment.

De fotoshoot zal op een rustige en natuurlijke manier plaatsvinden zodat jullie vooral kunnen genieten van elkaar. Op de dag van de fotoshoot hoeven jullie je vooral geen zorgen te maken over de foto’s. Je kunt specifieke wensen voorafgaand of tijdens de fotoshoot aan mij kenbaar maken. Hier zal ik vanzelfsprekend invulling aan proberen te geven. Eveneens zal ik de nodige aanwijzingen geven voor verschillende poses. Hierbij hou ik rekening met hetgeen voor jullie mogelijk is en of dit aansluit bij hetgeen jullie zelf willen. Jullie mooie momenten worden zeker vastgelegd!

Dat is helemaal niet erg! Je bent echt niet de enige. Heel wat mensen voelen zich niet op hun gemak bij het poseren tijdens een fotoshoot. Ik geef jullie kleine opdrachtjes waardoor ik jullie op een natuurlijke manier vastleg. Jullie zullen daarmee ook niet door hebben dat ik aan het fotograferen ben. Ook jullie krijgen leuke en spontane foto’s waar jullie met trots naar kunnen kijken.

Je ontvangt binnen twee dagen na de fotoshoot de voorselectie van de foto’s. Dit wordt gedaan middels een online fotogalerij. De foto’s zijn dan nog niet door mij bewerkt. Op de fotogalerij selecteer je zelf de mooiste foto’s en eventueel kun je extra foto’s bijbestellen. Je kunt daar tevens bij aangeven of je speciale wensen hebt, zoals fotoafdrukken, wanddecoratie, zwart-wit foto’s, vierkante uitsnede etc. Mocht het je niet lukken om een keuze te maken dan wil ik graag hierover adviseren.

Op basis van de voorselectie maak je een keuze van de foto’s die je graag zou willen ontvangen. Binnen één week nadat je je definitieve keuze aan mij heb kenbaar gemaakt ontvang je de eindlevering. De digitale foto’s van de eindlevering zijn door mij bewerkt. Daarbij streef ik ernaar om de foto’s op een zo natuurlijk mogelijke manier te bewerken. Storende elementen zullen worden verwijderd uit de foto’s.

Wanneer je alle foto’s uit de voorselectie heb gekozen dan worden deze op een luxe USB-stick gezet. De levering van de USB-stick vindt plaats nadat de eindbetaling is voldaan.

Bij de voorselectie kun je aangegeven dat je van bepaalde foto’s een fotoproduct wilt bestellen. Bij fotoproducten kun je denken aan fotoafdrukken van briefkaartformaat tot posterformaat, canvas of aluminium afdrukken voor aan de muur of mini fotoboekje (harmonica). Andere wensen kan ik natuurlijk ook verzorgen. Om het milieu te besparen bestel ik alle fotoproducten van diverse fotoshoots op een vast moment. Het kan soms dus even duren, maar ze komen zeker! Wanneer de producten zijn geleverd zal ik je een berichtje doen en de fotoproducten toesturen of bezorgen.

Voorafgaand aan de fotoshoot vraag ik een geringe aanbetaling van 25% van de offertekosten. Daarmee is de fotoshoot definitief. De overige kosten en eventuele bijbestellingen worden na het leveren van de digitale foto’s door een eindfactuur in rekening gebracht. De betalingstermijn hiervan is 14 dagen.

Wanneer je alle foto’s uit de voorselectie heb gekozen dan worden deze op een luxe USB-stick gezet. De levering van de USB-stick vindt plaats nadat de eindbetaling is voldaan.