Plantenkas mini-fotoshoot 2023

Geef een knipoog naar jezelf!

Blog | 9 februari 2023 | Mini-fotoshoot

Vorige jaar kreeg ik het idee om een plantenkas mini-fotoshootdag te organiseren. Ik ben zelf een plantenliefhebster. Het ziet er bij mij thuis uit als een mini jungle! Een plantenkas vindt ik daarom ook echt geweldig en vooral uniek voor een fotoshoot. Ik ben op zoek gegaan naar een geschikte plantenkas in de buurt. Dat was nog wel een dingetje, want ik ben nogal kritisch. Wat niet erg is, maar wat het wel lastig maakt. Uiteindelijk had ik een mooie plantenkas gevonden in Huissen waar ze viooltjes kweken en nog veel meer perkplantjes. Kwekerij ’t Kleintje wilde graag hun kas ter beschikking stellen.

Zaterdag 28 januari was het zover. Ik mocht twee fotoshoots fotograferen in de plantenkas. Twee weken ervoor heb ik ook een prachtige fotoserie gemaakt in deze plantenkas. Toen ik aankwam in de kas begon het zonnetje net te schijnen. Normaal gesproken wordt ik heel blij van het zonnetje, maar bij een plantenkas is dit niet zo prettig. Ik stond midden op de dag in de zon te fotografen waardoor er flinke schaduw was in het gezicht. Daar heb ik dus een beetje omheen moeten werken, wat een leuke uitdaging was. Als ik op een buitenlocatie sta dan zorg ik ervoor dat de zon achter de bomen valt. Daardoor krijg ik geen harde schaduw. Anders plan ik de fotoshoot later op de dag. Bij de laatste mini-fotoshoot kreeg ik juist een mini golden hour. Daar werd ik natuurlijk heel blij van. Het waren drie geweldige fotoshoots waar ik heel veel energie van heb gekregen.

Na de mini-fotoshoots kreeg ik vaak terug dat ze het een leuk en uniek idee vonden. Gelukkig maar want dat wilde ik ook bereiken. Dus dat is goed gelukt. Het komt niet vaak voor dat je in een plantenkas komt.

Bekijk hieronder de foto’s die ik heb gemaakt. Ben je nieuwsgierig geworden naar een nieuwe datum voor een plantenkas fotoshoot? Stuur mij dan een mailtje en wie weet komt er een nieuwe kans!

Wil jij mij beter leren kennen? Op Instagram neem ik je mee achter de schermen. Zie ik jou daar?