Anne Jacobs Fotografie bestaat 3 jaar!

Geef een knipoog naar jezelf!

Blog | 25 oktober 2022 | Over Anne

Drie jaar geleden maakte ik de stap om mij in te schrijven bij de KvK. Een flinke stap waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee ben. Voor mij was het een droom die uitkwam. Ik wilde graag zelfstandig gezinsfotograaf worden. Nu 3 jaar later mag ik nog steeds de leukste en mooiste mensen fotograferen.

Toen ik in 2019 afstudeerde aan de fotografieopleiding wist ik meteen dat ik als zelfstandig gezinsfotograaf aan de slag wilde gaan. Ik had al een heleboel ideeën die ik alleen nog moest uitwerken. In de zomer van 2019 gingen we met het gezin op vakantie naar Zweden. Scandinavië is een plek die ons heel erg trekt. We voelen ons daar thuis en ze hebben de mooiste natuur. Tijdens onze vakantie kwam ik op nog meer ideeën en wilde ik er gelijk mee aan de slag. Daar begon het! Elke ochtend begonnen we met het uitdenken van de website en mijn aanbod. We raakte er niet over uitgepraat. Er moest natuurlijk ook een goede foto komen van mij! Zie de eerste foto hieronder. Als ik naar die foto kijk zie ik hoe blij ik was, maar ook hoe fris ik was.  Ondertussen heb ik al veel meer ervaring en ben ik veel volwassener geworden.

In de fotografie kan ik mijn energie en creativiteit kwijt. Na elke eindlevering van foto’s krijg ik altijd hele lieve berichtjes en reviews terug. Dat geeft mij een warm en goed gevoel. Dat is waar je het voor doe. Je wilt dat mensen zich echt herkennen in de foto’s en er heel blij mee zijn. Ik zeg altijd dat ik het mooiste en dankbaarste werk heb wat er is.

De afgelopen jaren ben ik als persoon, maar ook als bedrijf onwijs gegroeid. Ik probeerde mij wat breed te richten op verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld ook op huisdieren en zakelijke shoots. Zo ervaarde ik waar ik veel of minder energie van kreeg. Ik ben nog zeker niet waar ik wil zijn, maar als ik daar al was had ik niet meer kunnen groeien. Een paar weken terug heb ik er bewust voor gekozen om mij echt op de gezinsfotografie te richten. Dus alleen het fotograferen van gezinnen, koppels, zwangerschappen en baby’s. Dat zijn voor mij de fotoshoots waar ik het meest plezier in heb. Daar zou ik graag verder in willen ontwikkelen en groeien.

Ik wil iedereen die op de foto is geweest hartelijk bedanken voor de kans en het vertrouwen dat jullie mij hebben gegeven. Op naar het volgende mooie jaar!

1ste jaar
2de jaar
3de jaar
Wil jij mij beter leren kennen? Op Instagram neem ik je mee achter de schermen. Zie ik jou daar?